Pergi Tak Kembali

Salam.

Macam biase la.

Setiap kali nak masuk tahun baru je,ak rase mcm tak caye tahun ni dah habis.Setiap kali pulak tu.Even hari ni pun,ak rase mcm ‘Eh?dah nak masuk thn 2010??Rase mcm baru je masuk thn 2009.’

But anyway,masa yg dah berlalu memang pergi tak kembali.

And I’m not going to make any resolutions hebat la ape la…Bukan buat sangat pun.I mean,org suke buat resolution lebat punye.Ak…nak makan sedap2 je.Tapi kene keluar brisk walking 15minit sehari.Turunkan berat!!!Ni resolution tahun2 lepas punye pun.kah3 Nak berjimat duit,dari segala segi.Dengan JPA ni kemungkinan akhir Januari,memang ak dah kena fikir sumber lain ni.Dah ada plan dah pun.Takpe.Yang paling penting,no more keluar gi Times Square,makan KFC,beli baju2 RM15,ataupun carik kain ela kat Jalan TAR.Oh,jugak no more korek barang kat SOGO punye sale.Dan!Jangan lagi makan Chicken Chop RM8.90 kat Chop n Steak Kg Baru tu….(Alaaa!!!huhuuhu)

So,ada berann ke nak buat ni?

Emm..ade2.Sekarang ni pun pecah rekod tak pegi jalan mane2 pun lagi.Kepala hotak nak jalan tanpa sket duit JPA.Yuran lagi.Bersabarlah wahai semua student UKM dan UiTM yg belum dpt JPA.

Esok kami sekeluarga hantar Mama pergi Johor.Transfer kerja.Cehh!Lame pulak tu.Allah SWT je yg tahu hikmah di sebalik dugaan2 ni.Lagipun,pulang ke kampung halaman apee…Semoga tenang fikiran Mama.Yg terbaik lah utk Mama!

Tahun 2009?

Habis dah.Tammat.Fin!

p/s:nk ltk gambar,tapi WordPress ni wat hal.

Fake And Plastic

This is how we end.

This is how we forget.

This is the way it has been.

The seeds were sown.

And now we’re reaping the fruits.


What have we done?

What have we came to be?


Oh All the lost times…

Never lost in my mind

The place where I sleep,

And dream nice.

I’ll be hoping for the next sunrise

If that will be my first.

Because today,is not the best of days…

Listening To…

William Fitzsimmons – I Don’t Feel It Anymore

‘…what you’ve done
I want back the years that you took when I was young
I was young, I was young, but it’s done’

The Honorary Title – Far More
‘Is this the sound of our demise
Or just the opposite?
I love you and I miss you
What else is there to say?
It takes a hell of a lot more to complete this

Far more, far more to recreate
Far more, far more than we can take…’

Lagu2 yg selalu menjadi pilihan ak baru2 ni.

Semoga semester baru ni berjalan dgn lancar. (walaupun ponteng 3 hari pertama.gagaga)

So…

Salam

Topik hari ni ialah – Berani buat, berani tanggung…

Ape2 yg kite wat akan ade consequences nye.Yg mane kite kena tanggung dan handle.Negatif ke positif ke,hakikatnye tu la hasil dari perbuatan kite.

So,berani buat, berani la tanggung.

Ada beran??!

Sakit

Salam.

2 hari ni mata ak merah menyala.Dari jarak jauh dah nampak merahnye mata ak.Sakit lak tu!Bengkak,berair2.Rupenye sebab kena infection dari anak buah ak.ceh!Dah tak boleh continue kelas driving secepat mungkin.

Tapi baru2 ni ak sakit hati.Sakit hati ni dari luar tak nampak.Tapi lagi sakit dari sakit mata.

Baik ak sakit mata dari sakit hati.

Haiya..hidup,hidup…

Isu-isu

Salam

Satu lagi peluang ke CC Net Point Medan Idaman ni ak gunakan utk post baru.

Balik cuti bagi ak time utk bace paper…yg lazimnye Sinar Harian dan The Star. Ikut ape yg ak ikuti dari akhbar2 dan berita tv ni,rasa nak tulis pulak pendapat ak.

Pasal BTN.Ngehh.Rasenye dah kecoh skang ni.Tak tau la kalau ade yg tak perasan.Ak cuma nak bagitau dkt blog ni yg ak SETUJU tindakan Kerajaan Negeri Selangor haramkan BTN.Sebabnya memang ak dah lame dgr isu ni dibualkan dari ramai ahli keluarga ak yg dah melalui kursus ni.So,yeah.Sila batalkan je BTN ni.Dan gantikan dgn yg lain.Yg memberi ruang utk peserta berfikir sendiri n mempunyai stand sendiri.Semua lepasan IPTA/IPTS kot!Jangan suruh2 org utk menerima 1 pendapat yg sama dgn para penceramah.Biar kite fikir sendiri.Kan dah besar2 panjang pun…Takkan nak dengar n terima bulat2 je…

Pastu,isu Doa.

Well…semua pun tau la Doa ape ni.All I want to say is that,ni semua utk mengalihkan perhatian org ramai dari isu sebenar.I’ve to say that I’m annoyed by the fact that people judge Tuan Guru Nik Aziz (TGNA) by saying doa macam tu menyimpang dari ajaran Islam.I mean,yeah I know how bad it is that sounds like.Tersilap langkah la jugak.Spiritual leader like him must not pray something like that.Spiritual leader must show a good example to members of the party and to muslims nationwide.And,bla bla bla.

But,in the other hand,rakyat Malaysia jgn terlupa isu ape yg membawa kpd Doa tu.Haa…I bet the current issue overshadows the real issue.Takde pulak org nak kate penafian wang royalti petroleum Kelantan tu zalim?Tu pun melanggar ajaran Islam jugak kot.Ni bukan pasal tamak,pasal Kelantan takde duit lain nak majukan their people.Tapi ni pasal hak.Perlakuan yg tak meletakkan hak di tempat yg sepatutnya tu Zalim.Hak sampai bila2 pun tetap hak.

Kecoh pulak org menegur isu Doa.Isu menafikan hak tu diam pulak.So,sape2 yg nak cakap agama,cakapla sekarang,now is the time.I thought to these people,’Is that all?’ That’s how I see it.

OK.

Dah puas dah.Baru la dapat meluah pendapat.