Salam

Satu lagi peluang ke CC Net Point Medan Idaman ni ak gunakan utk post baru.

Balik cuti bagi ak time utk bace paper…yg lazimnye Sinar Harian dan The Star. Ikut ape yg ak ikuti dari akhbar2 dan berita tv ni,rasa nak tulis pulak pendapat ak.

Pasal BTN.Ngehh.Rasenye dah kecoh skang ni.Tak tau la kalau ade yg tak perasan.Ak cuma nak bagitau dkt blog ni yg ak SETUJU tindakan Kerajaan Negeri Selangor haramkan BTN.Sebabnya memang ak dah lame dgr isu ni dibualkan dari ramai ahli keluarga ak yg dah melalui kursus ni.So,yeah.Sila batalkan je BTN ni.Dan gantikan dgn yg lain.Yg memberi ruang utk peserta berfikir sendiri n mempunyai stand sendiri.Semua lepasan IPTA/IPTS kot!Jangan suruh2 org utk menerima 1 pendapat yg sama dgn para penceramah.Biar kite fikir sendiri.Kan dah besar2 panjang pun…Takkan nak dengar n terima bulat2 je…

Pastu,isu Doa.

Well…semua pun tau la Doa ape ni.All I want to say is that,ni semua utk mengalihkan perhatian org ramai dari isu sebenar.I’ve to say that I’m annoyed by the fact that people judge Tuan Guru Nik Aziz (TGNA) by saying doa macam tu menyimpang dari ajaran Islam.I mean,yeah I know how bad it is that sounds like.Tersilap langkah la jugak.Spiritual leader like him must not pray something like that.Spiritual leader must show a good example to members of the party and to muslims nationwide.And,bla bla bla.

But,in the other hand,rakyat Malaysia jgn terlupa isu ape yg membawa kpd Doa tu.Haa…I bet the current issue overshadows the real issue.Takde pulak org nak kate penafian wang royalti petroleum Kelantan tu zalim?Tu pun melanggar ajaran Islam jugak kot.Ni bukan pasal tamak,pasal Kelantan takde duit lain nak majukan their people.Tapi ni pasal hak.Perlakuan yg tak meletakkan hak di tempat yg sepatutnya tu Zalim.Hak sampai bila2 pun tetap hak.

Kecoh pulak org menegur isu Doa.Isu menafikan hak tu diam pulak.So,sape2 yg nak cakap agama,cakapla sekarang,now is the time.I thought to these people,’Is that all?’ That’s how I see it.

OK.

Dah puas dah.Baru la dapat meluah pendapat.

Advertisements

3 thoughts on “Isu-isu

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s