Salam.

Macam biase la.

Setiap kali nak masuk tahun baru je,ak rase mcm tak caye tahun ni dah habis.Setiap kali pulak tu.Even hari ni pun,ak rase mcm ‘Eh?dah nak masuk thn 2010??Rase mcm baru je masuk thn 2009.’

But anyway,masa yg dah berlalu memang pergi tak kembali.

And I’m not going to make any resolutions hebat la ape la…Bukan buat sangat pun.I mean,org suke buat resolution lebat punye.Ak…nak makan sedap2 je.Tapi kene keluar brisk walking 15minit sehari.Turunkan berat!!!Ni resolution tahun2 lepas punye pun.kah3 Nak berjimat duit,dari segala segi.Dengan JPA ni kemungkinan akhir Januari,memang ak dah kena fikir sumber lain ni.Dah ada plan dah pun.Takpe.Yang paling penting,no more keluar gi Times Square,makan KFC,beli baju2 RM15,ataupun carik kain ela kat Jalan TAR.Oh,jugak no more korek barang kat SOGO punye sale.Dan!Jangan lagi makan Chicken Chop RM8.90 kat Chop n Steak Kg Baru tu….(Alaaa!!!huhuuhu)

So,ada berann ke nak buat ni?

Emm..ade2.Sekarang ni pun pecah rekod tak pegi jalan mane2 pun lagi.Kepala hotak nak jalan tanpa sket duit JPA.Yuran lagi.Bersabarlah wahai semua student UKM dan UiTM yg belum dpt JPA.

Esok kami sekeluarga hantar Mama pergi Johor.Transfer kerja.Cehh!Lame pulak tu.Allah SWT je yg tahu hikmah di sebalik dugaan2 ni.Lagipun,pulang ke kampung halaman apee…Semoga tenang fikiran Mama.Yg terbaik lah utk Mama!

Tahun 2009?

Habis dah.Tammat.Fin!

p/s:nk ltk gambar,tapi WordPress ni wat hal.

Advertisements

2 thoughts on “Pergi Tak Kembali

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s