Us Against The World

This isn’t the topic actually.I’ve been idea-less so I just put the name of the song I’m hearing right now.Laptop hasn’t been repaired so I haven’t got time to write more.The previous post hasn’t been updated also because of the same reason.Ohhh how much I suffered without my laptop….Anyway,there’s so many things that I look forward to right now but what I really want is to have a good night sleep that extends hours and hours the next morning.
I’ve english class tomorrow and Madam needs my speech outline which I hoped to be presented next week.I’m not prepared if I must present tomorrow and the speech will be bland.I’ve just been appointed as one of the ‘Exco’ for Hari Interaksi Farmasi 09/10 as Exco Tugas-Tugas Khas which is the most *creative* department of the organization.LOL.It needs a whole lot of ideas.I’m very nervous about it as I don’t really like the feeling of someone putting their confidence in me to handle things like this.This is creative stuff we’re talking about!For me it’s not those things that you can get overnight.Creativity just comes.I can’t be pressured by deadlines,hopes or whatever.Oh my.I really need to be surrounded by creative energy right now.

Advertisements

..

I\’ve watched the Made In Malaysia animation favourite movie \”Geng\” which is the TV series-turn-movie Upin & Ipin.It\’s actually weeks before.But I\’ll try to write about it because it\’s a feel good movie and I can say it as a family must-watch!

——————————————————————————————————————————————————

Ok Ak di-tagged oleh K Syaz

http://khazanahrahsia.blogspot.com

1. How old are you?
19…

2. Are you single?
Yeah.Available!Sedang mengintai dari jauh je laa…

3. At what age do you think you’ll get married?
24/25.Mungkin jugak lambat dari tu.Ni cuma anggaran.

4. Do you think you’ll be marrying the person you are with now?
I’m not with anyone

5. If not, who do you want to marry?
Seseorang tu..

6. Who will be your bridesmaid & bestman?
My sisters kot…atau kawan2 baik

7. Do you want a garden/beach or traditional wedding?
Beach?Sunburn laa!

8. Where do you plan to go on honeymoon?
Tak penah fikir.Preferably tepi laut/pantai.Macam best je hehe

9. How many guests do you think you’ll invite?
Semua kaum kerabat of course!n kawan2,cikgu cikgi,lecturer dari setip peringkat hidup ak.

10. Will that include your exes?
‘X’ takde.’Y’ ade la.hikhikhik

11. How many layers of cake do you want?
Kne makan kek ker?Nak pizza boleh?Satay ker…

12. When do you want to get married, morning or evening?
Nikah pagi majlis resepsi malam.Wahh da rancang nampak

13. Name the song/tune you’d like to play at your wedding:
Lagu yg berkait dgn kitorang.Atau yg mengimbau memori2 indah.(ade ke??hahha)

14. Do you prefer fine dining or just normal spoon & fork?knife?
Makan tangan je laaaa..Sediakan sabun bagus punya..hehe

15. Champagne or red wine?
Huh??

16. Honeymoon right after the wedding or days after the wedding?
Ni akan dibincangkan kemudian..hahah

17. Money or household items?
Money money money~

18. How many kids would you like to have?
Entahla.Soalan berat ni.Akan dibincangkan kemudian jugak la.aha

19. Will you record your honeymoon in DVD/CD?
For what??Ingat dalam fikiran je dah cukup..

20. Whose wedding plan would you like to know ?

My sisters,my best friend(s),my friends(semua la dari sekolah sampai uni.hahahha),and that one boy

Sekitar 4KL

Read this:

http://www.hmetro.com.my/Current_News/myMetro/Sunday/Setempat/20090301085604/Article/index_html

Hehe!Tak pasal2 nama fakulti ak yg masuk artikel ttg Karnival 4KL ni.Untuk pengetahuan semua, Karnival 4KL ni anjuran Kolej Tun Syed Nasir (KTSN) dan bawah naungan UKM.Bukan anjuran Fakulti Farmasi saje ye.Hahaha Maklumat salah dalam artikel ni.Marah pulak budak2 FGG,FSKB n FPER…Tak dinyatakan secara direct dalam artikel ni yg 4KL anjuran fakulti ktorang, cuma ayat ni menimbulkan kekeliruan :

Sementara itu, Timbalan Naib Canselor Hal Ehwal Pelajar UKM, Datuk Dr Mohamad Abdul Razak, berkata karnival berkenaan disertai kira-kira 1,200 penuntut Fakulti Farmasi anjuran penuntut Kolej Tun Syed Nasir.

I wonder if he (TNC HEP UKM) really said that.I mean, it’s kind of a mistake. Sebab yg menyertai Karnival 4KL dari peringkat Majlis Tertinggi,AJK/Sekretariat sampai la ke yg dtg memeriahkan ni seluruh budak KTSN (semua fakulti kat KTSN) ,student UKM Bangi (ada la sikit2) n org2 dari luar UKM mcm pengunjung2 Taman Tasik Titiwangsa. Macam agak tak sesuai la nak mention penyertaan dari fakulti ktorang je.Although it’s a big appraisal. Hahah. Yelah. Seronok jugak tengok nama fakulti kat dalam surat khabar. Cuma semua fakulti kat UKM KL ada buat booth masing-masing. Macam kesian la tak cakap penyertaan diorang macam mane.But anyway, ak mmg seronok tengok nama fakulti masa baca artikel ni pagi tadi. Dah la Fakulti Farmasi baru je ditubuhkan tahun 2008.

Ak pelik jugak dgn kesilapan dalam artikel surat khabar ni. Boleh kata salah fakta la. Tak tau la org yg ditemuramah yg cakap lain atau wartawan yg salah faham. Entahla. Yang pasti, tak semua isi surat khabar boleh dipercayai 100% (tak semua paper la kan). It maybe right, maybe wrong. Kalau tak disengajakan, takpe. Kalau disengajakan n untuk sebab2 yg tak patut macam nak menguntungkan pihak2 tertentu, tak boleh la. Macam mane pun, nak tau 1 cerita tu sahih atau tipu, kena pandai filter. Terutama isu politik. Take it with a grain of salt.

p/s: Malam ni majlis penutup Karnival 4KL