Salam.

Ak baru pulang dari P.Pangkor semalam. Ade program PKS kat situ. I’ll write about it later in a post probably named “Revisiting Pangkor”. Ceh. Sebab dulu mase after PMR batch ak pegi bercuti kat Pangkor.

Berbalik kepada tajuk.

Baru-baru ni (beberape tahun ni la) asyik je orang cakap pasal kahwin. Maybe pengaruh keluarga kot. Sejak abang ak yang ke-3 tu kahwin, berturut2 orang lain kahwin. Hihi. Kawan rapat, kawan jauh, kawan lama, kawan kakak ak (tak kenal pun kekekeke). Ni sume make up the statistic of young people like you and me getting married. 1 mende je ak pk. Cepat betul laa!!

But you’ll never too old or too young to love, right?

Ceh! Cakap senang la. Realiti nye, nak love orang memang la boleh. Tapi kawan-kawan (keh3), kahwin ni tanggungjawab. Tu yang bezanye dari bercinta. Tak bercinta pun, suka. Suka dan love tu lain. Ak tau tu.

Ak selalu teman kakak ak carik baju kahwin. Macam2! Memang seronok. Kadang2 ak fikir, baju kahwin je yang menarik tentang kahwin.

DSC03558 DSC03562 DSC03552

Tapi mesti member2 ak yang dah/bakal kahwin akan berhujah membangkang. Hahaha. Yolaaaaaaaaaaaaaaa.

Ak bukan against perkahwinan la. Tu kan byk kebaikannye…Tapi takkan just sebab beberapa gambar kahwin couple yang cantik2, ak nak dengki pulak. Sibuk nak kahwin jugak. Walaupun lepas ak tengok cerita The Young Victoria memang ade rase nak kahwin. Lepas baca novel The Unfaithful Wife – Lynn Graham lagi la nak kahwin. Try la bace. Hihihi. Ak taknak setakat rase yang short lived macam ni. Sebab perkahwinan tu seumur hidup tau. Lelaki tak la kot (hahahahhaa) tapi perempuan, ye.

Mesti kakak ak cakap “Nanti dah jumpe orangnye, ade la perasaan tu…”

Masalahnye tak jumpe lagi la.

Eh. Dah jumpe.

Tapi tak dapat. Orang lain yang dapat.

Kadang2 rase macam taknak kahwin je. (tipu 50% ni.keh3) Anyway, tu je la yang boleh dicakapkan kat sini. Personal la. Yang lain simpan untuk sendiri bace je. hehehe.

Korang je la yang kahwin. Ak pengunjung kenduri kahwin yang paling setia sebab memang ak suke tengok orang kahwin esp. nikah. Kepada diorang yang bakal kahwin, Selamat hidup bersama. Semoga bahagia hingga ke anak cucu.

(Ak harap someday ade orang akan doakan macam ni untuk ak. pehhh!)

Being single doesn’t mean you don’t love.”

Habis dah. Ciaoow dulu. Tetap macam biasa.

p/s: sopi jangan kutuk post ni…!!!keh3

 

Advertisements

3 thoughts on “Kahwin 2

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s