Salam.

Ak baru ‘reunited’ dgn kumpulan Usrah ak yg dah agak berzaman tak berjumpa. Yelah. Macam biaselah. Problem komunikasi. Diorang tak dapat contact ak sebab ak memang sukar dihubungi. Pasal hp ni la asyik tertangguh bil je. Ni JPA dah masuk baru la langsamm.Salah number lah ape lah. OK kite skip part tu.

Ak terase connected. Barulah belonged. Sebelum ni terkapai kapai je beb. Lost touch.

Topik pasal Shahihul Ibadah (Ibadah yang Sahih).

Tak dapat nak cerita kat sini la coz tak cukup maklumat. Takut salah pulak. Anyway, ade 5 ciri2 Ibadah yang Sahih.

1. Taufiqiyyah. (Surah Hud : 112)

2. Ibadah tu ikhlas. (Al-Kahfi : 110)

3. Contohi Rasulullah dalam ibadah. (Al-Hajj : 7)

4. Didasari rasa cinta kepada Allah. (Al-Israa’ : 57)

5. Ibadah adalah berterusan, sampailah ke hari kita meninggalkan dunia ni. (Al- Imran : 102)

Ak nak share hadith2 yg ade dalam buku tu, tapi tak dapat la coz ak tak salin complete.

“Solat 5 waktu dapat membersihkan diri dari dosa2 kecil, SELAGI kita menjauhkan diri dari dosa2 besar..”

p/s: Hebat betul maksud ayat ni. Haha. Terkena.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s