Salam.

I just can’t stand to watch school boy yang lagi rendah dari adik ak yg berumur 11 thn pakai jersi ‘Berbatov’ nombor berape tah tu,tengah menghadap komputer free Wi-Fi kat Perpustakaan Negara tadi.Menghadap komputer tu tahan lagi.Tapi,langsung tak boleh nak terima yg bukan budak jersi ‘Berbatov’ je,tapi ramai antare diorang tengah bukak Facebook.

OMG!!!!!!!!!!!!!!Kanak-kanak bawah umur layan Facebook??

Menghelas nafas panjang je la ak.

It’s not like it’s something 18+,but heyyyyy what the hell they use Facebook for anyway?Budak-budak lagi kot!Ade ape2 keperluan untuk bersosial sangat ke?Ade nak carik kawan2 lame ke?Umur tak cecah sekolah menengah lagi (at least!) Ak start layan bende2 cam Friendster pun mase sekolah menengah.And I’m sure most of my friends that I’ve known from school until know,are the same as me.Laaaaaahaaaaii budak-budak ni..Adoii!!!Nasib baik korang bukan adik-adik ak.Kalau tak…siap la…

Tapi,handphone pun dah reti gune mase sekolah rendah jugak kan.So,tak pelik la.Diorang2 ni ttbe gune Facebook gak.Friendster ape sume.Macam kacang je.Ak nak bagi ‘macam’ ape lagi pun dah takde idea.Sebab memang mase sekolah rendah I know nothing about internet.(Kalau setakat kat kelas IT tu tak payah la kot.Mase tu Windows 98 je.hahahaha.)YouTube pun reti.Jangan main-main!Video2 yang tak di flag kan boleh di view oleh sesiape je.YouTube tak mintak ‘Confirm Birth Date’.So…sekali lagi,nasib baik korang bukan adik-adik ak

Tau la dunia sekarang ni semua senang je.Internet wireless mane2 leh dapat.Kalau dulu dok gune la yg Dial-up tu.Memang jatuh semangat kalau nak surf internet sebab teramat lah lembab.Sekarang?Amboi!Carik MV la ape la kat YouTube an.Eyyy budak-budak ni…budak-budak oooiiii…!

Moden teknologi bukan alasan untuk kate,

Biase la..Sekarang kan macam-macam ade…Tak boleh nak salahkan diorang la kalau diorang tau benda2 ni mase kecik lagi…

Hekele…

Senang la nak bagi alasan dari menghadap masalah…

Masalahnye bukan teknologi tu,tapi timing salah.Ingat budak-budak ni reti ke buat keputusan yg betul.Yakinlah setinggi mane pun.Just remember how were we when we’re around that age.’Jiwa kacau’ konon.Sonic Youth la!hahaha.Tambah dgn benda2 menarik macam ni.Apatah lagi.

Alhamdulillah setakat ni my family are aware of these stuff.Kami akan menjaga adik kami dgn sebaik mungkin.Call me too protective.(Protective?Hmm.Not really the right word.)Tapi,ak percaya kami sgt komited.Semoga Allah berkati.Lindungilah keluarga anda.

Advertisements

3 thoughts on “Wahai budak-budak

  1. HEKELE..
    ahahahaa..

    2 la pasal..fb pon dh reti
    bc buku pon x bpe nk reti..
    ni plak nk gune komputer..

    2 la..
    budak2 zaman skarang..sukar dibendung

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s