Komen : SGT tak puas hati.

Kenape?

Semua sistem Merit n Kuota yg disogok-sogok sblm ni semua PENIPU BELAKA.

Kenape lak penipu belaka??

Sebab…ak dan roomate ak n due student chinese je bdk fakulti kitorang yg ditempatkan di salah1 kolej luar.Padahal,SEMUA classmates (yg apply kolej) ditempatkan di K1.

Laaa..kot2 sbb merit ni…

Merit hamende??Merit ak lagi tinggi dari sesetengah classmates yg dpt K1.Roomate ak pun dkt2 ak je.

Oh…tapi bkn ke kuota fakulti agak besar??kenape still tak dpt?

Haaaa tau xpe..Ak pn nak tanye soalan same.Kenape tak dpt?Why?Teori ak,mereka2 yg bertanggungjawab meletakkan student kali ni ikut list name je.Kate ikut kuota.Terkeluar,terkeluar la.Sbb kenape name ak still ngan roomate ak an?And kenape kawan ak FSKB tak dpt K1 padahal merit beratus-ratus,kalah separuh dari classmates ak yg dpt K1?Kenape ek?Sebab nak bagi ruang utk student FFAR yg beruntung dpt kuota byk?

Sah.Penempatan FFAR ikut kuota ni.Most probably.

Mungkin jugak…

TAU XPEEEEE.

Budak fakulti lain mesti agak dengki dgn korang,bdk FFAR.Hik3.

Cehh.Tu la.Memang patut pun.I mean,suke2 je bdk2 FFAR dpt K1 padahal merit sket.Semua kuota punye pasal.Logik la kalau ada yg jealous.

You know what?

What??

Ak tak kesah kalau selama ni takdek 1 manusia pun kat kolej yg dok heboh pasal kepentingan merit.Masalahnye,selame hidup ak kat K1 sbg 1st year,asyik kena je dgn ‘Merit Tinggi Dapat K1!!’Macam penting sungguh.Huh.Penglipur lara rupenye.Cakap je la yg Merit tu takde kaitan dgn penempatan kolej………………………(at least to FFAR la.Fakulti lain ak tak pasti)

Alasan nak suruh org penuhkan DSG la tuuuu.

Hahaha.Kau la salah seorang budak2 1st year yg dok penuh kat DSG tu?O I C..

Cehhh.Lagi bengang sbb ak wat mende2 ni bkn sbb merit.Dah mmg kadang2 tu bende menarik kan.Pegi la.Tak payahla cerite merit tu.Kalau org nak datang,orang datang.Orang taknak,kosong la.Nak wat camne isu tak menarik.Pastu…~

Isshh.Panjang dah ni.Pendekkan je la cerita.In short?Hehe.

In short???Susah ni.

Hmmm..Senang cakap,ak just nak tau kenape name ak n roomate ak asyik lain dari student fakulti.Mase awal2 masuk UKM dulu,kenape ak n roomate ak shj yg dpt blok lain dari hampir semua classmates?(2 org je lagi kat blok lg 1.tapi diorang dpt K1 kali ni.So,as always,ak n roomate sekali lg…tercampak..)Tu je la nak tau.

So…skang nak wat ape?

Ape lagi?REPORT la!Tanye la pihak bertanggugjawab.At least dapat acceptable explanation pun jadi la.

Dan someone sila mengaku yg cerita2 Merit dan Kuota ni TIPU.Cite lebat je.Cite world.

Atau mungkin ak silap tentang ni.So,wait and see.

——————————————————-Hopefully to be continued————————————————-

Advertisements

3 thoughts on “Penempatan Kolej 09/10

  1. menn..sejak ana still kat UKM lagi senior da cakap da..merit uh konon2 je..sbb derang pun ramai yg merit tggi tp kne dok lua..alih2 org lain yg dpt..so kirenye nt kne dok lua ke?? adeh~ usehe laa komen kat derang ye!! saya sokong anda sepenuhnya dr bumi wali songo nih…ahahhah…

  2. weyh..
    sabar ek…
    ak phm perasaan ko nih..
    ak akan jd mcm ko gak if ak rasa ape yg ko rasa skang nih..
    mybe ade err0r kot…
    rileks taw…

  3. duha:emm korg bdk medic..mmgla lynan jaksa lain..kakak ana pn ckp.mmg kuota bdk medic agak rndh.tp tgk sem br ni cm rmai je.mgkin da naik kot.haha tp betul la.mostly bcoz korg 2 thn je kt ktsn.pastu ktdi n hukm tu fully korg punye.hehe

    nana:haha ok2 jgn risau..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s