Read this:

http://www.hmetro.com.my/Current_News/myMetro/Sunday/Setempat/20090301085604/Article/index_html

Hehe!Tak pasal2 nama fakulti ak yg masuk artikel ttg Karnival 4KL ni.Untuk pengetahuan semua, Karnival 4KL ni anjuran Kolej Tun Syed Nasir (KTSN) dan bawah naungan UKM.Bukan anjuran Fakulti Farmasi saje ye.Hahaha Maklumat salah dalam artikel ni.Marah pulak budak2 FGG,FSKB n FPER…Tak dinyatakan secara direct dalam artikel ni yg 4KL anjuran fakulti ktorang, cuma ayat ni menimbulkan kekeliruan :

Sementara itu, Timbalan Naib Canselor Hal Ehwal Pelajar UKM, Datuk Dr Mohamad Abdul Razak, berkata karnival berkenaan disertai kira-kira 1,200 penuntut Fakulti Farmasi anjuran penuntut Kolej Tun Syed Nasir.

I wonder if he (TNC HEP UKM) really said that.I mean, it’s kind of a mistake. Sebab yg menyertai Karnival 4KL dari peringkat Majlis Tertinggi,AJK/Sekretariat sampai la ke yg dtg memeriahkan ni seluruh budak KTSN (semua fakulti kat KTSN) ,student UKM Bangi (ada la sikit2) n org2 dari luar UKM mcm pengunjung2 Taman Tasik Titiwangsa. Macam agak tak sesuai la nak mention penyertaan dari fakulti ktorang je.Although it’s a big appraisal. Hahah. Yelah. Seronok jugak tengok nama fakulti kat dalam surat khabar. Cuma semua fakulti kat UKM KL ada buat booth masing-masing. Macam kesian la tak cakap penyertaan diorang macam mane.But anyway, ak mmg seronok tengok nama fakulti masa baca artikel ni pagi tadi. Dah la Fakulti Farmasi baru je ditubuhkan tahun 2008.

Ak pelik jugak dgn kesilapan dalam artikel surat khabar ni. Boleh kata salah fakta la. Tak tau la org yg ditemuramah yg cakap lain atau wartawan yg salah faham. Entahla. Yang pasti, tak semua isi surat khabar boleh dipercayai 100% (tak semua paper la kan). It maybe right, maybe wrong. Kalau tak disengajakan, takpe. Kalau disengajakan n untuk sebab2 yg tak patut macam nak menguntungkan pihak2 tertentu, tak boleh la. Macam mane pun, nak tau 1 cerita tu sahih atau tipu, kena pandai filter. Terutama isu politik. Take it with a grain of salt.

p/s: Malam ni majlis penutup Karnival 4KL

Advertisements

3 thoughts on “Sekitar 4KL

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s